Ravintola Fat Lizardissa voi maistella EntoCuben Samu-sirkkoja

Tämä blogipostaus julkaistaan yhteistyössä Ravintola Fat Lizardin kanssa. Alkuperäisen postauksen on julkaissut Matti Hälvä.

Kuva: Ravintola Fat Lizard

Kuva: Ravintola Fat Lizard

Espoon Otaniemeen tammikuun alussa avattu Ravintola Fat Lizard poikkeaa hieman tavallisesta ravintolasta, sillä jo avajaisista lähtien ruokalistalta on löytynyt suomalaisille tuntematonta ruokaa – sirkkoja.

Ajatus sirkkojen lisäämisestä ruokalistalle lähti alkuun Topi Kaireniukselta. Topi on yksi Suomen johtavia ja tunnetuimpia hyönteiskokkeja ja yksi ravintolan kumppanin, pienpanimo Fat Lizardin pääjehuista.

Laadukkaat Samu-kotisirkat tulevat lähes kirjaimellisesti ravintolan kulman takaa, Espoossa sijaitsevalta EntoCubelta. Sirkkojen korkea laatu, kotimaisuus ja hyvä maku tekivät EntoCubesta selkeän valinnan Fat Lizardille. Listalta löytyvä lajike on ”kotisirkka”.

”Kotimaisuus on tärkeää ja on hienoa, että sirkka tulee samasta kylästä.”

Ravintola Fat Lizardin ruokalistalta löytyy tällä hetkellä friteerattuja sirkkoja, sirkkanäkkileipää sekä cajun-maustettuja sirkkoja. Asiakkaat voivat halutessaan tilata sirkkoja myös pizzan täytteeksi.

Kuva: Ravintola Fat Lizard

Kuva: Ravintola Fat Lizard

Hyönteisruokavalio on meille suomalaisille vielä melko tuntematonta aluetta, mutta ihmiset ovat jo nyt suhtautuneet sirkkoihin avoimin mielin ja sirkasta valmistetut ruoat ovat olleet erittäin kysyttyjä. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka monimuotoisesti sirkkoja ja muita hyönteisiä voidaan tulevaisuudessa ravintola-alalla käyttää.

Toivottavasti myös Ravintola Fat Lizardin ja EntoCuben tyyppisiä paikallisdiilejä nähdään jatkossa yhä useammin.