Sirkka Kevätkääryleet

Marinadi:

2 rkl soijakastiketta

1 ½ rkl kalakastiketta

1 rkl limemehua

1 rkl miriniä

¼ tl sokeria

¼ tl valkopippuria

 

Täyte:

40g aasialaiset sirkat tai 100g Samu esikeitettyjä pakastesirkkoja

3 valkosipulinkynttä

1rkl inkivääriä

2 kevätsipulia

1 punainen chili

1 porkkana raasteena

4-5 siitakesientä hienonnettuna

2dl kaalia suikaileina

3dl ituja

1dl tuoretta korianteria

 

Kasviöljyä uppopaistamiseen

Spring roll wrappers

 

1.     Sekoita marinadiainekset yhteen ja laita tekeytymään. (Jos käytät Samu pakastesirkkoja, sulata sirkat juoksevan veden alla ja lisää ne marinadiin!)

2.     Hienonna valkosipuli, inkivääri, kevätsipuli ja chili ja paista öljyssä kuumalla pannulla 1-2 minuuttia. Lisää sirkat, porkkana, sienet, kaali sekä marinadi ja paista 2 minuuttia niin, että kasvikset ovat vielä napakoita. Ota pois lämmöltä, sekoita joukkoon idut ja tarkista maku. Lisää soijaa tai kalakastiketta, jos täyte kaipaa suolaa ja hieman limemehua, jos täyte on liian suolainen.

3.     Käytä yksi kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä per wrapperi. Ripoittele hieman tuoretta korianteria päälle ja kääri kevätkääryle kiinni. Hyvät käärimisohjeet löytyvät täältä: youtube.com/srpingrolldpieru

4.     Kaada kattilan pohjalle noin 3cm öljyä ja kuumenna n. 190 asteeseen. Lämpö on helppo testata dippaamalla yhden kevätkääryleen kulmaa öljyyn – kun se alkaa sihistä, lämpötila on oikea.

5.     Asettele kevätkääryleet hellästi paistoöljyyn ja paista noin minuutin verran molemmin puolin – kun väri muuttuu kullanruskeaksi, kääryle on valmis.

6.     Tarjoile makean chilikastikkeen tai herkullisen maapähkinäkastikkeen kera!