Sirkka Lasagne

(~75min)

 10 lasagnelevyä

180g Samu esikeitettyjä pakastesirkkoja

2 sipulia hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä murskattuna

2dl herkkusieniä hienonnettuna

2dl munakoisoa hienonnettuna

1tlk tomaattimurskaa

1tl suolaa

½ tl mustapippuria

2 tl oreganoa

1tl timjamia

 

3-4rkl margariinia

1 dl vehnäjauhoja

1l maitoa

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

3-4 dl juustoraastetta

 

1.     Sulata pakastesirkat juoksevan veden alla. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää sirkat. Ruskista sirkat, lisää sienet ja munakoiso ja jatka paistamista 7-10 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja jätä hautumaan miedolle lämmölle. (Huom. Ennen sulattamista jäiset sirkat voi rouhia blenderillä, jolloin tekstuuri on mukavan jauhelihamainen.)

2.     Sulata margariini kattilassa ja sekoita vehnäjauhot. Lisää maito pienissä erissä jatkuvasti sekoittaen. Sekoita ja keitä pari minuuttia, tai kunnes kastike sakenee. Lisää mausteet sekä juustoraaste.

3.     Voitele uunivuoka ja kaada pohjalle sirkkakastiketta. Levitä päälle lasagnelevyjä ja kaada uusi kerros sirkkakastiketta sekä juustokastiketta. Toista kerran – viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kaada vain juustokastiketta sekä ripoittele juustorastetta. 

4.     Paista uunin alatasolla 200 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä n. 10min ennen tarjoilua ja nauti!